NAV-leder i Notodden, Tove-Merethe Birkelund er ansatt som ny administrerende direktør for IDEA Kompetanse AS.

Et enstemmig styre ga Tove-Merethe Birkelund tilbud om ny jobb, som umiddelbart takket ja.
Hun vil overta lederrollen fra Marit Kasin, 7. august.

Lagånd

– Jeg er veldig spent, og gleder meg til å starte. IDEA Kompetanse har mange fagområder som er spennende, sier Birkelund.
Hun har en bred bakgrunn, som favner inn under mange av tjenesteområdene til konsernet.
– Jeg har drevet med mye forskjellig, og har jobbet både som kokk, innen vaskeri og renhold og som miljøarbeider, forteller hun.
Birkelund er utdannet vernepleier i bunn, og har hatt ulike lederstillinger innen helse – og psykiatri, før hun startet karrieren i NAV. Hun ledet blant annet prosessen med å etablere NAV Sauherad, når tre kontoret skulle bli til ett. Birkelund er gift, har to voksne jenter, og vil også ta med seg inspirasjon fra idretten håndball, videre i den nye stillingen.
– Jeg er opptatt av å bygge lag, og ha en god lagånd. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med IDEAs dyktige ansatte etter sommeren, sier hun.
Frem til august har hun fokus på sin nåværende jobb som NAV-leder.

– Jeg er veldig spent, og gleder meg til å starte. IDEA Kompetanse har mange fagområder som er spennende

Grundig prosess

Birkelund har vært i en tøff konkurranse. Stillingen som administrerende direktør har vært attraktiv. 21 søkere har ønsket å lede konsernet videre, og ifølge styreleder Olav Kasland har kompetansenivået vært høyt.
– Det har vært mange søkere med god kompetanse. Vi har gått gjennom en grundig prosess for å velge ut kandidater, med intervjuer, tester og kartlegginger, og benyttet Skagerak Consulting i rekrutteringsprosessen, forteller styreleder Olav Kasland.
Styreleder er godt fornøyd med ny-ansettelsen.
– Styret ser veldig optimistisk på veien videre. Vi har jo vært glad i Marit, og ser at mange av hennes kvaliteter vil også gå igjen hos Tove-Merethe, samtidig som at hun vil tilføre konsernet nye kvaliteter, forteller Kasland.
– Vi er også veldig glad for at Marit fortsetter i en annen rolle fremover, sier han.

Heldig

Marit Kasin har tidligere uttalt til avisen Telen at den personen som tar over jobben hennes når hun trapper ned til høsten, er heldig. Hun har vært leder for konsernet siden 2011.

LES: IDEA Kompetanse arrangerer egen kveld for ansatte