Erlend Haugen og Kjell Olsen er to av et svært så stabilt mannskap i IDEA Kompetanse. I selskapet Plast & Mekanisk AS har de fleste av de 14 ansatte jobbet i minimum ti år.

– Jeg er nok en potet, jeg har vært overalt her, sier Erlend Haugen og smiler lurt.  Han kan skilte med 25 år innenfor IDEA Kompetanse. Karrieren startet med at han kom fra NAV i 1998. Siden da har han jobbet i «plast´n», i avdelingene for mekanisk, for elektro, han vært med på å bygge opp avdelinger i to omganger, og sitter nå tre dager i uken på transportkontoret, i tillegg til å jobbe i produksjonen. I begynnelsen av mai ble han gjort skikkelig stas på, med kake i lunsjen.

Kake

Han og kollega Kjell Olsen klapper hverandre på skuldra. Kjell har 10-års fartstid i produksjonsavdelingen, og ble også nylig feiret.
Milepælene 10, 25, 30 og oppover til hittil 50 års ansiennitet blir nemlig staselig markert med kake fra IDEA Kompetanses eget håndverksbakeri. Kake-markeringene er en gledelig post i budsjettet for avdelingssjefen.
IDEA Plast og Mekanisk AS er en av de ledende plastprodusentene på rotasjonsstøping i landet, og har høy kompetanse innenfor mekanisk produksjon. At ansatte har fra 10 og opp mot 50 års erfaring, betyr mye.
– Hadde vi ikke hatt så stabile og fremoverlente folk, så hadde ikke avdelingen vært det den er i dag. Her er det mye kunnskap som vi ikke klarer oss uten, sier Tor Erik Skildrud.

Gode på folk

– Det handler om at folk trives, mener Kjell Olsen om stabiliteten blant kollegaen.
– Og når en ny begynner, så går praten som at de alltid har vært en del av gjengen, sier han.

Erlend Haugen og Kjell Olsen har henholdsvis 25 og 10 års fartstid i Plast & Mekanisk. Avdelingssjef Tor Erik Skildrud er glad for å ha så mange kunnskapsrike og erfarne ansatte på laget.

Karene ved Plast & Mekanisk er gode på inkludering, og tar ofte imot både personer som er innom for utplassering og kompetanseheving.
– Vi møter mennesker som er i ulike steder i livet, vi har nok blitt gode på folk, sier de.
De bekrefter også at produksjonsarbeid innen plast og mekanisk hele tiden er under utvikling.
– Det står ikke stille, det kommer nye ting hele tiden, sier karene.
Fremover satser avdelingssjefen på oppbygging av mekanisk plateverksted. Og han ønsker å utvide produksjonene til å omhandle mer enn form produksjon. De er allerede i gang med flere spennende prosjekter. Og antallet ansatte skal økes.

Bli bedre kjent med selskapet her :