For over 20 år siden jobbet Khalid L. Klevar i avdeling Plast & Mekanisk. Nå er han tilbake, for å ta fagbrev i logistikk.

Khalid L. Klevar er arbeidstakeren som ikke lar mulighetene gå fra seg. Etter en periode som jobbsøker ved oppfølgingstiltaket til IDEA Kompetanse i Notodden, starter han i ny jobb 1. august. Ventetiden benytter 56-åringen til å ta fagbrevet innen logistikk ved Plast & Mekanisk i IDEA Kompetanse. Den samme avdelingen han jobbet i på begynnelsen av 2000-tallet, den gangen bedriften het Nopro.

Kom til IDEA Kompetanse da han ble arbeidsledig

56-åringen har hele tiden vært yrkesaktiv, og tatt kurs og utdanning på høyskole.
– Jeg har jobbet innen produksjon, på ordrekontor, lager og vært logistikksjef. Men så ble jeg arbeidsledig, ble jobbsøker og fikk muligheten til å fullføre fagbrevet her ved Plast & Mekanisk. Det er over 20 år siden sist jeg var her, men jeg møter de samme folkene. Jeg liker meg veldig godt, sier Khalid L. Klevar.

Alder ingen hindring

Han har aldri tenkt at alder er en hindring for å ta en fagprøve.
– Du står litt bedre rustet i arbeidsmarkedet. Jeg liker å utvikle meg, og selv om jeg har hatt fast jobb har jeg alltid tatt kurs, sier mannen som starter ny karriere som produksjonsoperatør.

Opplæring: Khalid L. Klevar viktig kunnskap av Erlend Haugen, som sitter på transportkontoret.

«Du står litt bedre rustet i arbeidsmarkedet. Jeg liker å utvikle meg, og selv om jeg har hatt fast jobb har jeg alltid tatt kurs»

– Alle utdanninger er bra uansett, mener han. 12. juni skal han ta eksamen. Nå bruker han tiden godt for å hente mest mulig kunnskap om logistikk fra den samme avdelingen han har arbeidserfaring fra, for to tiår siden.
– Ringen er på en måte sluttet, sier avdelingssjef Tor Erik Skildrud, som skryter uhemmet av fagprøve-kandidaten.