IDEA Plast og Mekanisk AS produserer 800-1.000 av de største plastkassene i året. Kundene kan være på andre siden av jorden.

Hele verden

– En av IDEA´s mest stabile kunder er Wilhelmsen Ships Service AS, forteller Tor Erik Skildrud. Avdelingssjefen for IDEA Plast og Mekanisk i Notodden viser frem et eksempel av kassen laget av resirkulert svanemerket plast, som rommer hele 600 liter, sammen med arbeidsleder Terje Rørås og verneombud Erlend Haugen.
– De har hovedsetet i Rotterdam, Nederland. Alle bestillinger går dit, og distribueres videre til skip rundt om i hele verden, forteller Skildrud.

11.000 kilometer fra Notodden

Wilhelmsen Ships Service AS leverer til den maritime industrien i hele verden og produktene skal tåle de tøffeste forhold. Nylig ble Telemarks-produktet fraktet videre til Singapore i Sørøst-Asia. Det er en distanse på omtrent 11.000 kilometer fra opprinnelsesstedet Notodden det.

Høy kapasitet

At karene i produksjonen ved Plast og Mekanisk gjør en god kvalitetsjobb, er det ingen tvil om. De produserer rundt åtte 600-liters kasser om dagen. Leveransen av denne type plastkasse er på 800-1.000 stykker i året. I tillegg har avdelingen produksjonslinjer på alt fra badebøyer til kasser for strøsand. Produksjonskapasiteten er høy.
– Det er svært lite reklamasjon på produktene våre. Det er nesten så vi ikke trodde på det selv, så vi måtte foreta en grundig sjekk for å se om det stemte. Men vi har et ekstremt høyt og stabilt kundegrunnlag, og vi holder en tett dialog. Så det er viktige faktorer som gjør at vi gir kundene det de vil ha, sier avdelingssjef Tor-Erik Skildrud.

Les også: Spennende utvikling sammen med kunde