Det lukter forlokkende ferskt bakst lang vei fra håndverksbakeriet ved IDEA Kompetanse i Notodden. Her produseres det brød, bakevarer og de lekreste kaker. Et av bakeriets «flaggskip» når det gjelder bakst er fletteloffen. Sammen med pølse – og hamburgerbrød, rallarbrød og nistebrød, er det en fristende vare blant folket, og går unna som «varmt hvetebrød».

Fletteloff hos Spar og Meny

I tillegg til egne utsalgssteder, har bakeriet de siste to årene vært representert i bakevaredisken ved Spar i Notodden. Men etter at Meny også tok inn bakevarer fra IDEA Kompetanse før jul i fjor, har etterspørselen hevet seg bra.
Etterspørselen på fletteloff har økt med 30 prosent etter nyttår, det gjelder også andre brødtyper som leveres til matbutikkene i Notodden.
-Det er nok ringvirkninger etter at Meny tok oss inn, sier baker Jan Ove Pedersen og konditor Lillian Mæland.
Kundene har fått så god smak på fletteloff, at bakeriet har økt produksjonen med 30 prosent. Nå produserer de rundt 36.000 fletteloff i året, i tillegg til andre bakevarer, brød og flere sorter kaker. Pølsebrød blir bokstavelig laget på løpende bånd. Focaccia har også blitt en hit blant kundene.

Bakeriet: Dag Sibbern Ryeng produserer populære pølsebrød på løpende bånd.

IDEA Kompetanse med nettbutikk

I februar i fjor åpnet bakeriet egen nettbutikk, med alt fra kaker og brød til tennbriketter. Ved spesielle kampanjer, som til 17.mai, kan du også bestille catering.
-Bakeriet leverer varer 300 dager i året, så det er en god aktivitet forteller Pedersen.
Sammen med Mæland har han også ansvar for fagopplæringen ved bakeriet. Bakeriet med cirka 10 ansatte, hvor fem er faste, og er en viktig opplærings-arena. Her er det muligheter for å ta fagbrev eller kompetansebevis innen både baker- og konditorfaget. Bakeriet har også flere VTA-plasser, med arbeidsoppgaver som gir trygge og gode arbeidsforhold.
– Vi ønsker oss flere lærlinger, sier duoen ved IDEA Kompetanses håndverksbakeri.

Se utvalget i IDEA Kompetanse´s egen nettbutikk

LES OGSÅ:

Kolleger i IDEA Kompetanse reiser ut i Europa for å lære mer om inkludering

IDEA Kompetanse er med i landsdekkende Kopano-kjede.

IDEA Plast og Mekanisk i Notodden sender 600 liters kasser til Singapore