Marit Kasin har reist seg opp fra lederstolen, men hun forlater ikke IDEA

Etter 12 år som toppsjef i et svært så innholdsrikt konsern med virksomheter rettet mot mennesker, produksjon og tjenester, er det ikke bare å gi fra seg nøklene til hovedkontoret i Notodden. Hun har jobbet 24/7 over flere år. Hun er IDEA´s egen «mor». Nå trapper hun gradvis ned, og vil fortsette som seniorrådgiver i 80 prosent stilling, og videre i 60 prosent fra neste år.
– Jeg føler at det er et godt og veldig riktig valg. Det var et nødvendig valg også, nå kan jeg senke skuldrene litt, forteller Marit med et smil.

Skal være en god støtte

Tidligere NAV-leder i Notodden Tove-Merethe Birkelund har overtatt både sjefsstolen og kontoret, men vil ha Kasin på sin høyre side fremover.
-Jeg skal være en god støtte for den nye direktøren. Hun vil sette sitt eget preg på jobben sin og det vil bli spennende å følge med på, sier den nye mentoren.
Hva mener du blir viktig fremover?
-Det er viktig å fortsette og ivareta ansatte, og for å oppnå viktige resultater. Og ikke minst det å følge med på trender. Det at vi ble med i Kopano-kjeden har vært en velsignelse, det var en viktig avgjørelse, mener Marit.

Marit Kasin ble takket av statsminister Jonas Gahr Støre, under årets Bluesfestival i Notodden.

IDEA-kulturen

For det er en omfattende portefølje av arbeidsoppgaver som følger adm.dir-rollen. I konsernet IDEA Kompetanse er det fem ulike virksomheter. Som igjen har innhold som spenner seg fra alt i fra plast og mekanisk produksjon, barnehager, arbeids- og inkluderingstjenester, varig tilrettelagte arbeidsplasser, til å være leverandør av konkurranseutsatte arbeidsmarkedstiltak for oppdragsgivere som NAV. Det betyr tett samarbeid med eierkommuner, skoler, NAV, næringslivet, og andre arbeids- og inkluderingsbedrifter. Med Marit ved roret har det blitt dyrket frem en egen IDEA-kultur som favner alt dette.
– IDEA-kulturen favner både raushet, glede og resultater, sier hun.

Fikk takk av Jonas

For menneskene er hele tiden i fokus i IDEA Kompetanse.
-Og få se og ta del i andres utvikling har vært en glede i mitt lederskap, sier hun og kan se tilbake på en innholdsrik toppsjef-karriere.
Under årets Bluesfestival i Notodden ble hun også takket av selveste statsminister Jonas Gahr Støre.
-Jeg har virkelig stortrivdes i jobben min. Jeg føler en veldig takknemlighet for å ha en jobb jeg har elsket, som er så meningsfylt og hvor vi har et så godt nettverk. IDEA Kompetanse har et godt styre og en god styreleder, som igjen gjør at vi har hatt en god handlefrihet, berømmer hun.

IDEA-kulturen favner både raushet, glede og resultater

Tid til å leve mer

Nå utvider hun sin egen frihet, ikke minst når det gjelder fritidsinteresser.
Hva skal du gjøre nå, som du ikke har hatt anledning til før?
– Jeg ønsker å få mer tid til familien min og venner. Og jeg har startet å synge i et gospelkor! Også har jeg veldig lyst til å bake mer, bruke sykkelen på turer, lese bøker og kanskje reise litt mer!
Hun ser frem til å få muligheten til å dypdykke i egne arbeidsoppgaver, i et litt mindre kontor.
-Som rådgiver har jeg tid og mulighet til å gå litt mer ned i materien. Nå går jeg inn i en rolle hvor jeg får tildelt oppgaver fra den nye direktøren ved siden av det jeg vet jeg skal gjøre. Konkrete prosjekt jeg skal jobbe med er å flytte en av avdelingene våre, og være med å bidra til å lage et lederutviklingsprogram for mellomledere. Jeg gleder meg til det, sier Marit.

Takker alle

Hun vil gjerne takke alle hun har hatt med å gjøre, som administrerende direktør.
-Tusen takk for et godt samarbeid gjennom alle år, sier den nye seniorrådgiveren ved IDEA Kompetanse.

LES: NAV-leder går til toppjobb i IDEA Kompetanse