Første helgen i august er det pangstart for årets Notodden Bluesfestival. Oppladingen er den store hagefesten på Stasjonen kafe – midt i verdensarven.

Festivaltelt, gateblues, bakgårdsblues, bluescruise, artister som Beth Hart, Jarle Bernhoft, Hellbillies, Uriah Heep. Det hele starter med hagefesten hvor Notodden Bluesfestival, Stasjonen Kafe og IDEA Kompetanse AS inviterer til det som nærmest har blitt ankringsplassen til bluesfesten. Torsdag 3. august inviteres det til tradisjonsrik hagefest med mingling, show, god mat og drikke.

Storslått og samlende

-Velkommen til hagefest, midt i verdensarven, sier gjengen bak det store eventet.
Daglig leder Halvor Sælebakke, festivalsjef Jostein Forsberg, festivalkoordinator Mari Beate Sannes, og markeds og utviklingsleder i IDEA Kompetanse AS Terje Lia, gleder seg stort til den årlige sammenkomsten. Storslått, men med en fin og lun stemning, og med arbeiderkultur og bluesrytmer som bakteppe.
-Hagefesten samler hele næringslivet, støttespillere, lokale og regionale politikere, fylkesordfører, NAV, lokale kjendiser og andre, sier Halvor Sælebakke.
Han har vært daglig leder for bluesen i noen få uker, men har lang erfaring fra å mingle på de årlige hagefest-eventene. Nye nettverk dannes på tvers av ulike bransjer og fag. Fellesnevner er Norges største bluesfestival.
-Det er en strålende oppladning, og en feiring av at vi endelig setter i gang bluesfestivalen, sier Sælebakke. -Vi har allerede startet påmeldingen, fristen er tirsdag 1. august, sier Terje Lia.

Musikalsk trøkk og gode samtaler

The Norwegian Soulband, med Kim Rune Hagen vil gi det musikalske trøkket. Konferansier, taler, musserende i glasset og gode samtaler er også på setlista.
Fra Stasjonen kafe fortsetter bluesfesten med kruttsterk soul og blues med The Anthony Paule Soul Orchestra feat. Terrie Odabi i Hovigs Hangar, og senere Odin Landbakk på Bellmann. Og tilbake til Hovigs hangar – spellemannsprisvinner Jarle Bernhoft.

Påmelding til hagefest, frist 1. august: Trykk her 

Les alt som skjer under Notodden bluesfestival: Bluesfest

Se stemningsfulle bilder fra i fjor: