Engasjert minister

Det var en engasjert næringsminister Monica Mæland som besøkte IDEA Kompetanse.

Engasjert minister
Næringsminister Monica Mæland i dialog med avdelingssjef Arne Kåre Folserås i IDEA Plast.

Og ministeren var imponert over det hun fikk høre, smake og se i løpet av det timelange besøket. Høre og smake fordi hun ble servert tradisjonsmat og felespill fra området. Men først av alt det hun fikk høre og se om bedriften - både attføringsmessig og de ulike forretningsområdene som konkurrerer på selvstendig grunnlag mot andre aktører.

Elektro-avdelingen orienterte om at de for tiden har rekordstor ordremengde, blant annet gjennom store ordre fra KONGSBERG-Gruppen, der nettopp Mæland som næringsminister er største eier. Jobb og Utvikling fortalte om endringene i markedet og konkurranseutsetting av flere oppdrag, og Vekst om sine produksjoner, bl.a den nye vaskeriavtalen med Notodden kommune - der IDEA ble valgt som leverandør etter anbudskonkurranse.

- Så flott, anbud liker vi, sa Mæland med adresse til partikollega og ordfører Jørn Christensen. Plastavdelingen fortalte videre om økt fokus mot fiskeoppdrettsnæringen og barnehagen om sine planer og utfordringer.

Næringsminister Mæland besøkte IDEA Kompetanse som en av flere bedrifter i Telemark sammen med bl.a fylkesordførerkandidat Gunn Marit Helgesen, stortingsrepresentant Solveig Sundbø Abrahamsen og politisk rådgiver Morten Storebø.